Gebelikle İlgili bilgiler

Gebelik ile ilgili bilgiler gebelik hakkında hamilelik bilgileri hamilelik hakkında hamile kadın nasıl davranmalı gebe kadın gebe biri gebe olan bi kadın gebe bilgileri gebeyken yapılmıycaklar hamileyken yapılıp yapılmıycak şeyler

Renkli (ayrıntılı) ultrosonografî ne zaman yaptırılmalıdır ?
Bu inceleme sırasında bebeğin genel vücut yapısı ve iç organları daha ayrıntılı görüntülenebilir. Ayrıca anneden bebeğe giden kan akımlarının normal seviyede olup olmadığı araştırılır.
Normal seyreden gebelerde gebeliğin 22-26. haftaları arasında bir kez yapılabilir.
Riskli gebelerde ise, zamanı doktor tara­fından, sorunun ciddiyetine göre ayarlanır.

Gebelerdeki çarpıntı varsa
Gebelerde sık rastlanan şikayetlerden biri de çarpıntıdır. Çarpıntı, kansızlığın belirtilerinden biridir. Ayrıca bazı kalp has­talıklarının belirtilerinden biri de çarpıntı olduğu için, gebelerin bu şikayetleri oldu­ğunda, Dahiliye veya Kardiyoloji uzmanı tarafından da tetkik edilmeleri gerekir.

Gebelikte vücutta şişmeler varsa
Gebelik hormonları, dokular arasında sıvı tutulumuna yol açar. Ayrıca büyüyen rah­min yaptığı baskı ile dolaşımın zorlaşması da, özellikle bacaklarda şişmelere neden olur.
Gebelik zehir­lenmesi bulguların­dan biri de vücutta şişmelerdir. Bunun ayrımında da idrar tahli­linde protein kaybının olup olmadığına bakı­lır. Ayrıca gebe, tansiyon takibine alınır.

Vajinadan gelen akıntılar bir soruna işaret eder mi ?
Gebelerde normal vajinal akıntıların mik­tarı ve kıvamı artar. Fakat bu akıntıların rengi koyu sarı, gri, yeşil olursa veya peynirimsi bir görüntü alırsa ve kötü kokulu olursa, o zaman bir enfeksiyona işaret eder ve bu durumda mutlaka tedavi gerekir. Zamanında bu akıntılar tedavi edil­mezse, vajinadaki enfeksiyon yukarı rah­me doğru ilerler ve suların erken gelme­sine ve neticede erken doğuma yol açabilir.

Gebelikte göğüslerden süt gelmesi normal midir ?
Normalde gebeler doğum yaptıktan sonra göğüslerinden süt gelmeye başlar. Bazen gebeliğin 3. ayından itibaren de göğüslerden süt gelebilir. Bu anormal ve kor­kulacak bir durum değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Labels

Etiketler

sayac

BlogCatalog

Blog Resources Blogs - BlogCatalog Blog Directory