Geciktirici Ürünler

Erken boşalma nedir? Türk erkeklerinin %70’nin erken boşaldığının altını çizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Aslında tıp literatürlerinde sürekli olarak ya da yineleyici biçimde, çok az bir cinsel uyarılma ile ve erkeğin istemesinden önce, vajinaya girme öncesi, girer girmez ya da hemen sonra boşalmanın olması olarak tanımlanan erken boşalma, kişiden kişiye değişebilen bir kavramdır.” dedi.

200 dolar verdim ama 2 dakika içeride kalamadım Türk erkeğinin ortalama sevişme süresinin 5 dakika civarında olduğunu söyleyen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Ülkemizde erken boşalma konusunda yeterli bir bilinç düzeyi yoktur. Erken boşalma, sertleşme sorunuyla kıyaslandığında daha fazla görülmesine rağmen, erkeklerin cinsel işlev bozuklukları kliniklerine başvuru sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır. Yani Türk erkeği sertleşmesini önemsemekte, erken boşalmasını ve partnerini tatmin etmeyi ise yeterince önemsememektedir. Genellikle yasak aşk yaşayıp “200 dolar verdim ama 2 dakika içeride kalamadım” dediğinde veya başka bir erkekle kıyaslandığında Türk erkeği erken boşalmasını sorun etmekte ve tedavi arayışına girmektedir. Bu nedenle çok fazla sayıda erkek veya çift, cinsel doyumsuzluklarının nedenini bile anlayamadan yaşamlarını sürdürmektedir.” dedi.
Boşalma denetiminin öğrenilmesi işeme ve dışkılamayı kontrol etmeye benzer Boşalmanın nörofizyolojisinin henüz tam olarak bilinmediğinin altını çizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Genital ya da diğer duyusal yollar aracılığıyla beyne gelen bütün cinsel uyarılar burada yorumlanarak anlam kazanır, desteklenir ya da bastırılır. Bu anlamlandırma ve yorumlama kuşkusuz erkeğin biyolojik ve hormonsal dengeleri ile toplumsal, kültürel, dini ve ahlaki değer yargıları ve geçmişteki cinsel deneyimleri tarafından belirlenir. İşte erken boşalmada en temel özellik, boşalma refleksinin hızlılığı değil, refleks üzerinde istemli beyin denetimin olmamasıdır. Boşalma denetiminin öğrenilmesi, refleks boşalma olan işeme, dışkılama gibi diğer biyolojik işlevler üzerinde denetim kazanılması süreciyle benzerlik gösterir. Yeni doğan çocuklar altlarını ıslatırlar, sinir sistemi geliştikten sonra, idrar torbalarının dolu olduğunu fark etmeye başlarlar ve idrar yapmayı erteleyebilirler. Erken boşalan erkekler de boşalma öncesi hissettikleri cinsel duyumları yeterince algılayamazlar, cinsel uyarılma arttığında refleks olarak boşalma ortaya çıkar, yani beynin yüksek merkezlerinin istemli denetimi henüz kurulamamıştır.” dedi.

Erken boşalma için geciktirici ürünler veya penis büyütücü ya da ereksiyon sağlayıcı ürünler kullanılabilir.

Boşalma denetiminin öğrenilmesi için düzenli bir cinsel hayat gerekir Düzenli bir cinsel yaşamı ve sürekli bir cinsel partneri olmayan erkeklerde erken boşalma tanısı koymakta acele edilmemesi gerektiğini söyleyen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Boşalma denetiminin öğrenilmesi için düzenli bir cinsel hayat gerekir. Ancak düzenli bir cinsel hayatı olan erkek; penisini kafasına takmadan dokunmanın verdiği hazza odaklanmayı, anın tadını çıkarmayı ve en büyük cinsel organının bacaklarının arasında değil iki kulağının arasında yani beyni olduğunu öğrenebilir. Çünkü penis ve vajina figürandır, baş rol oyuncusu beyindir. Figüranların baş rol oynadığı filmler vasatın üzerine çıkamaz.” dedi.

Erken boşalmanın tedavisi: Cinsel terapi Oldukça sık rastlanan cinsel sorunların başında yer alan erken boşalmanın cinsel terapi ile kolayca tedavi edilebildiğinin altını çizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Erken boşalma sorunu yaşayan erkekler, cinsel terapi ve bir kaç basit teknikle erken boşalma endişesinden sıyrılıp, sevişmenin verdiği hazza odaklandıklarında cinselliğin doğal bir zevk halini almasını sağlayabilirler. Erkek bedenini partneriyle uyum içinde hareket ettirmeli, şimdiye yoğunlaşmalı, o anı duyumsamalıdır ve cinsel birleşmenin ansızın son bulacağı kaygısı kafasından atmalıdır. Çünkü her cinsel sorun gibi erken boşalmada bu kaygıdan ya da bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Asıl sorun erkeğin cinsel işlevlerinde değil, cinsel işlevlerini nasıl yerine getirmesi konusundaki düşüncelerindedir. Aklını düşüncelerden arındıramayan, özgür ve doğal bir şekilde cinselliği yaşayamayan erkek tedirginlik duygusundan uzaklaşamaz ve boşalma konusunda sorun yaşar. Bu nedenle erken boşalmada tedavinin esası, boşalma öncesi cinsel duyumların tekrar tekrar ve uzatılmış olarak yaşatılması ve erkeğin dikkatinin yüksek uyarılma düzeyindeki duyumlarına odaklanmasıdır. Erkek boşalmak üzere olduğunu uygun zamanda fark etmeyi öğrendiğinde, boşalmayı da erteleyebilecektir.” dedi.
Silah ateşlendikten sonra kurşunu kontrol etmek imkansızdır Cinsel ilişki sırasında, erkeğin kendi kritik cinsel heyecan düzeyine ya da diğer deyişle dönüşü olmayan noktaya ulaştığında boşalmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Çoğu durumda, erken boşalma sorununu yaşayan sağlıklı erkeklerdir, ancak bunların boşalma kasları cinsel deneyimler boyunca çok az bir cinsel heyecanda bile boşalmayı başlatmaya koşullanmışlardır. Bu kassal davranış düzeltilebilir. Erken boşalma sorununa katkıda bulunan ve aynı zamanda tedavisindeki en önemli unsur da, erkeğin cinsel aktivite sırasında penisinden yayılan zevk verici cinsel duygulara dikkatinin yetersizliğidir. Silah ateşlendikten sonra kurşunu kontrol etmek imkansızdır, ancak erkek cinsel heyecanını kontrol ederek dönüşü olmayan noktaya istemeden ulaşmayı engelleyebilir. Cinsel ilişki sırasında erkek penis uyarılarını etkili bir biçimde yöneterek cinsel heyecanını kontrol edebilir, ta ki cinsel heyecanı penisinden aldığı uyarılma derecesinde bağımsız hale gelene kadar. Penisten yayılan zevk verici duygular cinsel heyecanını kontrol ederken erkeğin en iyi yol göstericisi olacaktır, çünkü bu duygular bir cinsel aktivite sırasında erkeğin uyarılma düzeyini yüksek oranda belirler.” dedi.

Erken boşalma tedavi yöntem ve teknikleri Erken boşalmanın cinsel terapi ile %100 tedavi edilebileceğini Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Cinsel terapide cinsel birleşme vakti gelinceye kadar yasaklanarak, tam bir cinsel bilgilendirme yapılır, erkeğin kafasındaki yanlış bilgiler ve cinsel mitler düzeltilir, yeri geldikçe cinsel işlevin fizyolojisi, kadının boşalması hakkında doğru bilgiler verilir. Erkeğin partneriyle olan genel ve cinsel iletişimi geliştirilmeye çalışılır. Cinsel terapilerin ilk basamağında genellikle ev ödevi olarak okşama çalışmaları adı verilen sensate focus yani duyumsal keşif ödevi verilir. Sonra düzenli bir partneri olan erkekten sevişmesi, tam bir sertleşme olduktan sonra erke¤in sırtüstü yatması ve bütün dikkatini penisten aldığı duyumlarda odaklaması istenir. Bu sırada partneri ilk aşamada kuru elle, ikinci aşamada ise bebe yağı ile erkeğin penisi uyararak mastürbasyon yapmaya başlar. Penisine odaklanan erkekten, boşalmak üzere olduğunu hissettiğinde partnerine “dur” demesi istenir. dur-başla tekniği adı verilen bu uygulamada erkekten acil boşalma isteği geçene kadar bir dakikadan kısa bir süre beklemesi ve sonra, “başla” diyerek partnerinden yeniden penisini uyarmaya başlamasını istemesi beklenir. Bu şekilde 3 kez durdurduktan sonra dördüncüde boşalmaya izin verilir. Burada boşalmadan hemen önceki duyumların tekrar tekrar uzatılmış olarak yaşatılmasıyla, boşalmadan hemen önceki yüksek uyarılma düzeyleri boşalma ortaya çıkmadan yaşanabilir hale gelir. Bu şekilde boşalma denetimi sağlandıktan sonra, aşamalı olarak kadının üstte olduğu bir pozisyonda cinsel birleşmeye izin verilir. Cinsel birleşme aşamasında da “dur” deyince penis içerde hareketsiz tutularak beklenir, sonra “başla” denerek yeniden uyarıma başlanır. Düzenli bir cinsel partneri olmayan veya herhangi bir nedenle cinsel terapiye partneriyle katılamayan erkeklerde ise tedaviye mastürbasyon çalışmalarıyla başlanır. Erkekten rahat ve huzurlu bir ortamda önce kuru elle, sonra bebe yağı ile mastürbasyon yapması, boşalacağını hissettiği zaman uyarıyı durdurması, acil boşalma isteği geçtikten sonra yeniden başlatması, böyle 3 kez durdurduktan sonra dördüncüde boşalması istenir. Mastürbasyonda boşalma denetimini kazanan erkeğe yukarıdaki şekilde partneriyle ilişkiye girmesine izin verilir. Ayrıca dur-başla tekniği ile senkronize bir şekilde kasıklardaki kasları kasma ve gevşetme, ritmik nefes alıp verme metotları da kullanılmalıdır. Bu egzersizler ile sadece uzun süreli boşalma kontrolü sağlanmakla kalmaz, aynı zamanda penisin sertleşmesinin ve orgazmın kalitesi de yükseltilir.” dedi.
Bir başvuru kitabı: “Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı” Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı adlı kitabının alanında ilk ve mutlaka okunması gereken bir başyapıt olduğunu söyleyen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe; “Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı; başta erken boşalma sorununu yaşayan erkekler, erken boşalmaktan endişe duyan genç erkekler, çocuklarının erken boşalmaması için neler yapılması gerektiğini öğrenmek isteyen ebeveynler olmak üzere; cinsel terapistlere, cinsel danışmanlara, medya mensuplarına ve konuyla ilgilenen herkese sesleniyor. Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı; hastalar için oku ve cinsel sorunlarını anla, erken boşalmanı kontrol et; cinsel terapistler, hekimler, psikologlar ve psikolojik danışmanlar için oku ve iyi et; anne ve babalar için oku ve çocuğunu cinsel hastalıklardan koru; gençlerimiz için oku ve cinsel sorun yaşama; medya mensupları içinse oku ve cinsel sorunlar hakkında doğru bilgilendir mantığı hazırlanmış bir başvuru kaynağıdır. Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı; erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin kendi kendilerine veya eşleriyle birlikte sorunun üstesinden nasıl gelebileceklerine odaklanmış bir rehber kitaptır, büyük bir bilgelikle ve empatiyle yazılmış bir başucu eseridir, herkesin anlayabileceği bir üslupta yazılmış bir cinsel tedavi kitabıdır. Özellikle boşalma refleksi üzerinde denetim kazanmayı hedefleyen erkeklerin evde yapabilecekleri egzersizlerin işe yararlılığını kanıtlayan tavsiyeler ve vaka örnekleriyle doludur” dedi

0 yorum:

Yorum Gönder

Labels

Etiketler

sayac

BlogCatalog

Blog Resources Blogs - BlogCatalog Blog Directory