Hamilelik ile ilgili bilgiler

hamilelik döneminde yapılması gerekn şeyler hamileyken ne yapılmaı hamileyken ne yapılmamalı midem yanıyoru hamileyim bacak krampım var gebeyim uykum yok gebe olmak hamile olmak hamile

Gebeliğin ikinci üç ayında sıkça karşı­laşılan şikayetler nelerdir ?
-Mide yanmaları
-Bacak krampları
-Sırt ağrıları
-Ellerde uyuşmalar
-Uykusuzluk
-Hazımsızlık ve kabızlık şikayetlerinde artma
-Cilt çadakları ve cilt renginde koyu­laşma.

Gebeler, bebek hareketlerini en erken ne zaman hisseder ?
Gebeler bebek hareketlerini, ilk gebelikle­rinde, genellikle 5. ayda fark etmeye baş­larlar. Daha sonra gebelik sayısı arttıkça daha erken aylarda da hissedebilirler.

Gebelikte rahat uyuma şekli nasıl olmalıdır ?
Gebeliğin ilerleyen aylarında gebeler yatakta uyurken giderek rahatsız olmaya başlar­lar. Bu rahatsızlıkları azaltmak için yumuşak yastıklardan faydalanabilir.
Gebeler için en uygun yatış pozisyonu, yan yatıştır. Özellikle son aylarda sol yan yatış önerilir. Bu sırada başın altına 2-3 yastık, bacakların arasına bir yastık ve ihti­yaca göre kollar arasına ve sırta bir yastık yerleştirilebilir.
Gebelikte kesinlikle yüzüstü yatış yasaklanır.

Gebelikte mide yanmaları neden olur ?
Mide yanmaları; bü­yüyen rahmin mideyi yu­karı doğru itmesiyle mide ile yemek borusu arasın­daki kapak sisteminin bo­zulması sonucu, mide asi­dinin yemek borusuna kaçması sebebiyle ortaya çıkar. Bu yüzden gebelerin az-az ve sık-sık beslenmeleri,gece 2-3 yastıkla uyumaları gibi önlemler tavsiye edilir. Gebelikte bu yanmalara kar­şı güvenle kullanılan bazı ilaçlarla tedavi sağlanabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Labels

Etiketler

sayac

BlogCatalog

Blog Resources Blogs - BlogCatalog Blog Directory